En tjockis som bara sover ;)



Nu är Selma bra tjock! Och favoritplatsen är i tvättstugan, dit går hon för att få sova i fred.



På Onsdag kommer Linda och hämtar Selma, hon ska föda sina valpar hos henne i Göteborg.

Midsommar på lövängen!



Sebastian plockar blommor till midsommarstången

Här bygger vi tältet som vi satt i på kvällen, tur att det byggdes, som det regnade...

Här bygger gubbarna tältet. Tur för som det regnade senare på kvällen. Men vi hann iallafall dansa och leka. (har tyvär inga bilder på det, då det var jag som höll i dans o lek)

Peppe i snickartagen!



Mormor ;)

Då är det bekräftat, Selma har valpar i magen :) Vi har varit på ultraljud, lika spännande som när jag själv var på ett. Jag kunde se 4 st små (3cm) valpar med tickande hjärtan. Men veterinären gissade på att det finns minst 6 st där inne, det är svårt att se alla, de gömmer sig bakom varandra. Så nu är det bara att vänta.
Micke och jag har funderat på att byta bil, jeepen drar så mycket bensin. Så Micke satte ut en bytes annons, och vi fick många svar! Igår skulle en kille med en Saab komma, men han ringde och ändrade, undrade om Micke kunde möta honom i Kjula. Micke tvättade bilen  och skulle precis ge sig av när killen ringde och sa att han ville komma dagen efter istället... Men så var det en kille i från Karlskoga som hade en Volvo 850, jag gillar volvo! Han ville byta, Micke och han skulle träffas dagen efter på förmidagen i Arboga. Senare på kvällen hörde han av sig och undrade om de inte kunde träffas redan i kväll! Han hade fått stopp i avloppet och det skulle ta upp hans tid nästa dag. Vi tyckte det var skumt, men Micke beslutade sig för att åke. Jag blev lite nojjig, tänk om det är en mördare! Så Micke ringde Pekka och frågade om han ville hänga på, en mycket bra livvakt. De åkte vid kl 23:00. Jag vaknade vid tre, Micke hade kommit hem. Jag undrade vad det stod för bil på parkeringen så jag var tvungen att gå och se efter, där stod en mörkgrön volvo 850 :)

Skolavslutnig

I dag var det sista dagen för Emilia på Ärla skola, så det fälldes tårar på många håll. Klassen uppträdde med en mycket bra egenkomponerad låt där de var fräcka mot lärarna. Och enligt tradition så hade vi föräldrar övat in ett framträdande, det var en sketch från Berts dagbok när han och hanns vänner ska börja högstadiet. Och så avslutade vi med en sång, det blev lyckat. Melinns klasss hade gjort en variant på låten från Rasmus på luffen, mycket bra. Tyvärr var det kallt, så vi åkte hem och fikade istället för att fika på skolan. Det blev naturligtvis jordguggstårta, nu är sommaren här! (men jag undrar vart solen och värmen är)
Kolla in sketchen här Bert - Börjar Högstadiet (sketchen var slut när TorLeif frågar om det går bra med ett äpple)

Många fester blir det...

Då har vi firat vår 10åriga bröllopsdag :) Tack! till alla som kom och firade med oss, och tack för fina presenter.
I Lördags var det dags för den årliga logfesten på Kolunda. Lika roligt som vanligt! Men i år var det väldigt kallt, inga problem för mig, jag dansade mig varm ;)
På söndagen var vi trötta. På kvällen träffade vi de andra föräldrarna i Emilias klass och planerade vad vi ska göra för spektakel på avslutningen, jag återkommer om hur det gick. Nu ska jag baka den mkt traditionella jordgubbstårtan till avslutningen i morgon, ingen avslutning utan jordgubbstårta!



Mycket som händer...

Nu har det hänt mycket de senaste dagarna.
Sebastian blev sämre och på tisadgen åkte jag till akuten med honom. Han var  uttorkad och blev sondmatad. Vi kom hem igen på onsdags eftermiddagen med en lite piggare Sebastian :) Men då började Melinn att kräkas...
Fredagen var både bra och dålig. Det dåliga var att varmvattenberedaren gick sönder, vi får väl låtsass att vi bor i sommarstuga nu då, tills vi har råd att köpa en. Det bra, var att vi tillsammans med Annika och Amanda gick till nybekanta Richard och Jenny och tittade på deras fina hus som de nyss har flyttat in i. Selma var med och lekte med deras boxertik Elsa.
Så kom en strålande helg med solsken och värme = bad i poolen! 
Mamma kom och hälsade på vi gick till Ärla kvarnen, där var det loppis. Vi gjorde några fynd, bla hittade jag komplett matporslin. Precis vad vi behövde, det har gått åt lite talrikar nu när Sebastian vill hjälpa till att duka ;) 
Mamma lagade en kanongod middag!
Söndag åkte vi och handlade blommor och jord. Micke hade köpt jordgubbsplantor som jag planterade. Nu har vi en mysig liten hörna i trädgården med frukt och bär. Det är bara kryddlandet som behöver fixas till lite.
På kvällen fick jag en mycket önskad morsdag present; Dolge & Gabbana parfym! Tack mina gullungar :)
Måndag slet vi hårt, Micke snickrade och jag flyttade buskar mm. Kerstin och Lillemor kom och badade. Robin kom och kopplade in lampan i pollen, lyser fint på kvällen. Sedan var det jobbardags för mig.
Tisadag, kunde inte sova länge, för uppstressad över allt som "måste göras". Trotsade regnet och fick en del gjort. Vi fick en varmvattenberedare som jag var och hämtade, nu är det bara att koppla in den...
Jo, en sak till, nu är unghästen Indigo inriden och uppvisad för en nöjd ägare.

RSS 2.0