Årets första hopptävling

Så har vi avklarat årets första hopptävling. Upp med tuppen och på gott humör lastade Carola och jag Odin och Cinzano, sedan styrde vi mot Björkvik utanför Katrineholm.
När vi nästan var framme började Carola må dåligt, ont i magen och illamående. Nervös? Nej tyvärr, hon blev hastigt magsjuk, stackars henne. När vi kom fram sprang hon in på toa... Men med lite envishet red hon första klassen, 110cm, Odin var jättefin och Carola nöjd. Men hon klarade inte mer sen, så hon strök nästa klass. 
Jag lastade ur Cinzano och började rida fram på åkern. Han var helt galen! Pigg som attan och betedde sig, stegrade och visade upp sig som om han vore en hingst *suck* Vid ett tillfälle när han slog bakut flög en sko av, tur ingen fick den i huvudet. När vi kom in i ridhuset på framhoppningen så skärpte han till sig, tack o lov! Sedan gick vi in på tävlingsabanan och gjorde en kanon runda :-) som slutade med att vi fick en 6:e placering! 
Nästa klass, som var 115cm, började jättefint. Men på slutet blev jag lite ivrig och tröck på honom istället för att vara lite "kall", så de två sista hindrena rev han. Men jag var nöjd med Cinzano för han var otroligt fin, det var mitt fel att jag tröck fram honom och han gjorde som han blev tillsagd. (Fast jag bad inte att han skulle riva...)
Jag fick köra hem för vid det här laget var Carola grön i ansiktet, och ganska tyst för-en-gång-skull ;-)

RSS 2.0